Úžasná asijská kuchyně s vůní cibetkové kávy
Na Bali si přijdou na své všichni, kdo milují jednoduchou asijskou kuchyni. Základem jídel je samozřejmě rýže, doplněná hlavně o zeleninu a tofu. I tady je k dostání maso nebo mořské plody, které jsou ale připravovány převážně právě kvůli turistům.
Zkuste třeba specialitu Nasi Goreng nebo Mie Goreng, což jsou jídla, jejichž základem je rýže nebo nudle a zeleninový mix s kousky masa. Do Bali se určitě zamilují ti, kteří rádi zkouší různé ovocné koktejly, k jejichž výrobě nahrává přítomnost velkého množství zralého ovoce. Z něho Balijci vyrábí i lahodné sladké dezerty.
V horách Bali žije luwak do češtiny přeloženo jako cibetka, což je kunovitá šelma, která se pohybuje na kávových plantážích, kde se živí kávovými zrny. Ty projdou jejími střevy absolutně neporušené a stanou se základem skvělé cibetkové kávy – šampaňským mezi světovými kávami! Arrak, pálenka z palmy nebo rýže, je pak samozřejmostí i na Bali, tak jako v celé Jihovýchodní Asii.